Preštevanje KUL koalicije Karla Erjavca: STOPNJEVANJE PRITISKOV

Foto: Twitter

Če nisi naš, si fašist, nacist! Je to demokracija, kot si jo predstavlja leva opozicija v Sloveniji? Pritisk na poslance DeSUS in SMC pred napovedano vložitvijo nezaupnice vladi Janeza Janše se nadaljuje. Levica se pri pohodu na oblast poslužuje tudi najbolj umazanih iger, ki zagotovo niso v čast demokraciji.

Kot je razvidno na fotografiji, ki je zaokrožila na družbenih omrežjih, na katerih so poslanec SMC Gregor Perič, poslanec DeSUS Branko Simonovič, na tretjem pa celotna poslanska skupina SMC je napis “Svoboda ali strah” ter številka glasu in kljukasti križ.

KUL koalicija, ki naj bi jo vodil Karel Erjavec in ki naj bi danes vložila nezaupnico vladi, v iskanju potrebnih glasov vrši na poslance DeSUS in SMC vse večji pritisk. Če lahko zaupamo Erjavčevim trditvam, potem naj bi ga podpiralo 43 poslancev. Preštevanje podpisov iz vrst LMŠ, SD, Levice, SAB in DeSUS se nadaljuje, predlog nezaupnice pa naj bi KUL koalicija predstavila danes popoldne na novinarski konferenci.

Karel Erjavec je v oddaji Tarča na TV Slovenija pojasnil, da bo v primeru, da nezaupnica ne bo izglasovana, razmislil, ali bo ostal v politiki.

A kako verjeti Erjavcu, ki trdi nekaj, zatem pa ga demantira poslanec iz lastne stranke. Branko Simonovič je za TV Slovenija pojasnil, da so poslanci Erjavčeve stranke zgolj dali soglasje k podpisom, ne pa tudi slednjih, ker čakajo na celotno besedilo nezaupnice. „Dokler ne preberem celotnega dokumenta, podpisa ne bo,“ pojasnjuje Branko Simonovič, ki se je znašel na črni KUL listi. Ker bo potrebno za rušenje aktualne vlade potrebnih vsaj 46 glasov, KUL računa tudi na kakšen poslanski glas SMC, pa čeprav je svet omenjene stranke že jasno povedal, da Erjavca ne podpira.

ML