Presenečenje v Novi Gorici: UTRUJENE GORIŠKE STRELE

Foto: FB Gen-I Volley

V tekmi 14. kroga 1.A odbojkarske lige so novogoriške odbojkarice v domači dvorani presenetljivo izgubile proti ljubljanskemu Krimu. Po tretjem letošnjem porazu so se Goriške strele začasno poslovile od drugega mesta. V soboto jih popravni izpit čaka v Mariboru.

GEN-I VOLLEY – KRIM 2:3 (-17, 14, -18, 24, -12)

Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, sodnika: Vrenko, Melavc.

GEN-I Volley: Grbac 6, Damjanović, Karnel, Leban 13, Kovačič 5, Goršek 2, Forštnarič 2, Đukić 12, Sillah 18, Blažič, Gubaš, Žigon 1, Krajnc 8.

Krim: K. Mohorič 10, Zdešar, Aj. Ščuka 20, Deželak, J. Mohorič 13, Metelko 2, Bavdaž 13, Jovanović 1, Blažič 10, An. Ščuka, Kavčič, Jerman, Zdešar, Kenda.

Sinočnji obračun v Novi Gorici je postregel z izenačeno igro in številnimi preobrati. Krim je zanesljivo dobil prvi in tretji niz, GEN-I Volley drugega. V četrtem sta ekipi točke osvajali v serijah. V končnici se je zmaga nasmihala Ljubljančankam (22-20), a so končnico bolj zbrano odigrale varovanke Miodraga Stojakovića, ki so izkoristile tretjo zaključno žogo. V odločilnem petem nizu so bolje začele gostije. Novogoričanke, ki se jim zaradi napornega ritma tekem že pozna utrujenost, so se jim uspele približale le na točko (11-12), do vnovičnega preobrata pa ni prišlo.

V soboto, 16. januarja ob 20.30 čaka Goriške strele popravni izpit v Mariboru, kjer bodo skušale še drugič v tej sezoni premagati državne podprvakinje in se vrniti na drugo mesto prvenstvene lestvice.