Prepoved neposredne prodaje blaga in storitev: OMEJITEV ŠTEVILA POTROŠNIKOV

Foto: Pixabay

Od polnoči bo v Sloveniji v veljavo stopil odlok, ki do nadaljnjega prepoveduje neposredno prodajo blaga in storitev. Odprte ostajajo prodajalne z živili, lekarne, bencinski servisi, banka, pošta in trafike. Prav tako bodo omejili število ljudi, ki so lahko naenkrat v prostoru. Prepovedi veljajo do preklica.

Z odlokom vlada začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije, kot na primer nastanitvene storitve, gostinske storitve, velnes storitve, športno rekreacijske storitve, kinematografske storitve, kulturne storitve, frizerske storitve, kozmetične storitve, pedikerske storitve, storitve iger na srečo.

Nacionalni inštitut za javno zdravje bo v 24 urah izdal priporočila glede omejitev števila potrošnikov, ki so lahko hkrati v prostoru, v katerem se ponuja in prodaja blago in storitve glede na površino posameznega poslovnega prostora.

Foto: Pixabay

Prepoved ne velja za: prodajalne z živili vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, lekarne, prodajalne z medicinskimi pripomočki in ortopedskimi pripomočki, program vrt in kmetijstvo v prodajalnah, kmetijske prodajalne, bencinske servise, banke, pošto, dostavne službe, trafike in kioske za prodajo časopisov in revij, druge nujne storitve za zagotavljanje javne varnosti in zdravja. Iz prepovedi je izvzeto tudi ponujanje in prodaja blaga in storitev na daljavo.