Prekipelo tudi upokojencem, 1. februarja pripravljajo protest na Trgu republike

Foto: Pixabay

Ker je vlada ob koncu preteklega leta preprečila uskladitev pokojnin, upokojence, predvsem tiste z najnižjimi pokojninami, pa vse bolj dušijo številne podražitve, je tudi upokojencem prekipelo.

Upokojenci bodo v sredo, 1. februarja, ob 15. uri, pripravili protest na Trgu republike v Ljubljani. Ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije je pripravila seznam zahtev, ki jih naslavlja na vlado Roberta Goloba. Med drugim želijo, da se najnižje pokojnine v višini do 1.000 evrov povišajo za 20 odstotkov, tiste od 1.000 do 1.500 evrov pa za 15 odstotkov.

Vir: Twitter

Za mano (žal) ni Janeza Janše, ne Milana Kučana, ne dr. Goloba in ne Mojce Škrinjar. V to sem zaplezal sam, prišli ste ljudje, ki mi pomagate! In smo naredili Civilno iniciativo Glas upokojencev!,“ je zapisal eden od organizatorjev protesta, nekdanji tržiški župan Pavle Rupar in pojasnil: „Za mano je velikanska množica upokojenk in upokojencev. Nikogar nisem vprašal, ali je volil Svobodo ali SDS ali kogar koli drugega, ker mi politika dol visi … Za mano stojite ljudje, ki se prebijate skozi življenje, ki ste delali in gradili to državo, ljudje, ki se vam zdi zamalo, da vas oblast in vlade tako trpinčijo.“