Predlog novega mostu za Most na Soči: BODO MOSTARJI ZA?

Foto: FB Most za Most na Soči

Novembra na zboru krajanov Mosta na Soči je takratni predlog mostu, ki ga je v sodelovanju s podizvajalcem pripravila Direkcija za infrastrukturo, dobil rdečo luč. Takoj zatem so stekle aktivnosti za izbiro novega projektanta, ki bi v zelo kratkem času lahko pripravil nov načrt. Občina Tolmin je za to nalogo zadolžila delovno skupino.

Sedanji most, ki je prav tako betonski, je bil zgrajen pred skoraj 100 leti. Mostarji radi poudarjajo, da ima ta most “dušo”.

V tem obdobju so bile izdelane ponudbe treh priznanih arhitekturnih birojev, odločili pa so se za ponudbo biroja Trije arhitekti iz Ljubljane. Tolminska občina je z izbranim birojem že podpisala pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije, ki poleg načrta novega mostu vsebuje tudi prometno ureditev od odcepa za Kozmerice do samega trga.

V biroju Trije arhitekti so napovedali, da bodo svoje rešitve krajanom predstavili 11. januarja prihodnje leto. Njihov načrt mora namreč potrditi tudi večina Mostarjev, kar je pogoj direkcije za nadaljevanje projekta in izgradnjo mostu v prihajajočem letu.

Uredništvo