V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.935 klicev. Med 714 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 143 prometnih nesreč, 93 kršitev javnega reda in miru ter 98 kaznivih dejanj.

V 122 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 5.54 sta v naselju Trnje, občina Trebnje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Trebnje pri oskrbi poškodovane osebe, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč policistom pri umerjanju prometa. Reševalci so poškodovanega prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 6.34 je na železniški postaji v Medvodah vlak trčil v pešca. Gasilci GB Ljubljana in PGD Preska Medvode so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe. Oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Ob 14.13 sta na Zagrebški cesti na Ptuju trčila motorno kolo in kolo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na motornem kolesu in nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj pri oskrbi poškodovanega kolesarja. Reševalci so poškodovanca v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Ptuj.

Ob 14.17 je v naselju Mala Pirešica, občina Žalec, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč poškodovani voznici do prihoda reševalcev NMP, ki so poškodovanko v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Celje.

Ob 15.17 sta v naselju Selo, občina Ajdovščina, pred odcepom za uvoz na HC Selo–Ajdovščina trčili osebni vozili. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 23.49 je v Trstenjakovi ulici na Ptuju osebno vozilo trčilo v drog javne razsvetljave. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka ter na vozilu odklopili akumulator.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 72 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 15 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesne poškodbe, 6 groženj, 5 nasilij v družini, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji listin ter 1 ponarejanje denarja.

22. 9. 2023 je bila v Ljubljani prijavljena tatvina osebnega avtomobia Citroen C3 1.2, letnik 2019, črne barve z belo streho, z registrsko številko LJ86-CRN.

V času med 21. in 23. 9. 2023 je bilo v Ljubljani ukradeno motorno kolo BMW GS 1250, črne barve, letnik 2019, registrskih oznak LJ 67-JG.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 210 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 188 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper in 1 na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (91), Maroka (46) in Pakistana (29).

Spletno uredništvo