Praznovanje 70-letnice Nove Gorice: 100.000 EVROV ZA POLETNO DOGAJANJE

Foto: ML

70 poletni večerov bo zaznamovalo praznovanje 70-letnice od začetka gradnje Nove Gorice. Ustvarjalci novogoriškega dogajanja pravijo, da so prireditve namenjene vsem generacijam in vključujejo predvsem domače ustvarjalce. Potekale bodo na prireditvenem prostoru za mestno hišo. 40.000 evrov naj bi Mestna občina Nova Gorica namenila za program, dodatnih 60.000 evrov pa za ostale stroške.

Kot je povedala Mateja Zorn, vodja letnega kina, je precejšnji delež stroškov namenjen najemu in postavitvi aparatur za filmske projekcije.

Med 24. junijem in 2. septembrom bo mogoče poletne večere v mestu vrtnic preživljati v družbi glasbe, gledališča, plesa in potopisnih predavanj. Zvrstili se bodo tematski in kulinarični večeri, prav tako bo poskrbljeno za najmlajše. Tudi letos pripravljajo letni kino Silvana Furlana, ki bo vsem ljubiteljem filma postregel z najnovejšimi slovenskimi in tujimi filmi. Prizorišče poletne scene so tudi tokrat opremili s starimi paletami, ki so jih poslikali z brigadirskimi prizori gradnje Nove Gorice.

Program poletnih prireditev 2017

Uredništvo