Požiga v Novi Gorici osumljen 36-letnik brez bivališča

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

36-letni moški, ki naj bi bil brez stalnega bivališča, je osumljen, da je v noči s 7. na 8. februar na Bevkovem trgu ter na Delpinovi ulici v Novi Gorici podtaknil požar, ki je povzročil veliko škodo.

Osumljenca so policisti odkrili s pomočjo varnostnih kamer, na katerih je bilo mogoče videti, kako je moški z nahrbtnikom požar zanetil s pomočjo vžigalnika. Čez nekaj dni so identificirali 36-letnega moškega, ki naj ne bi imel stalnega bivališča in ga tudi prijeli. Zaradi poškodovanja tuje lastnine ga bodo ovadili tožilstvu.

Škoda pred Jolly barom na Delpinovi ulici, kjer je požar zajel dva senčnika, je ocenjena na nekaj okoli 200 evrov, na Bevkovem trgu, kjer je šest oškodovancev, pa škodo ocenjujejo na okoli 40.000 evrov. Ognjeni zublji so tam zajeli 80 stolov, 20 miz, senčnike, gazebo, mestno urbano opremo, drevesi in javno razsvetljavo. Zaradi vročine so popokale tudi šipe dveh trgovin v bližini ter turistične agencije. Največ škode naj bi utrpela novogoriška mestna občina.

Foto: GE Nova Gorica

O požaru na Bevkovem trgu je Regijski center za obveščanje obvestil varnostnik z novogoriške mestne hiše, ki je okoli pol petih zjutraj v smeri središča mesta videl utripajočo svetlobo, ki je nakazovala, da gre za požar. Kaj je 36-letnika vodilo do takšnega dejanja še ni znano.