V soboto zvečer požar uničil stanovanjski hišo v Trenti: 40 GASILCEV IN OSEM VOZIL

Foto: PGD Bovec (FB Občina Bovec)

V soboto zvečer je v Trenti, kjer je bila temperatura krepko pod ničlo, zgorela stanovanjska hiša. Do požara, ki je najprej zajel ostrešje hiše, naj bi prišlo zaradi plamenov v dimniku, ognjeni zublji pa so se razširili tudi na prvo nadstropje.

Požar na težko dostopnem mestu na levem bregu Soče je gasilcem uspelo pogasiti, zavarovati sosednjo stanovanjsko hišo, hlev in drugo premoženje ter preprečiti širitev požara. Gašenje z vodo so močno ovirale nizke temperature.

V požaru na srečo ni bil nihče poškodovan, nastala pa je velika materialna škoda. V celoti je pogorela streha iz lesene kritine in leseno prvo nadstropje, prav tako je bil v celoti uničen tudi pritlični bivalni del stanovanjske hiše, ki je neprimerna za bivanje, sporočajo iz Policijske uprave Nova Gorica.

Foto: PGD Bovec

Pri gašenju je sodelovalo 40 gasilcev z osmimi vozili iz gasilskega društva (PGD) Bovec, PGD Srpenica in PGD Trenta, ki so požar dokončno pogasili v nedeljo okoli 3. ure zjutraj, kasneje pa so ostali na požarni straži.

Bovški župan Valter Mlekuž si je skupaj s poveljnikom občinskega štaba Civilne zaščite Bovec Edijem Melincem ogledal požarišče, lastniku pa ponudil pomoč, najprej z začasno nastanitvijo, nato še pri obnovi objekta. Posebej se je zahvalil gasilcem, ki so na težko dostopnem terenu posredovali v najkrajšem času in naredili vse, kar je bilo v danih razmerah mogoče storiti.

Foto: PGD Bovec

Glede na dosedanje ugotovitve okoliščin požara bovški policisti tujo krivdo izključujejo in bodo s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.