Ponoči požar na Grivški poti v Ajdovščini: ZGORELI ŠTIRJE AVTOMOBILI

Foto: PGD Ajdovščina

Ponoči je požar na Grivški poti v Ajdovščini zajel štiri avtomobile in pet komunalnih zabojnikov. Policija ni ugotovila elementov kaznivega dejanja.

Ponoči je na parkirišču v Ajdovščini zagorel zabojnik za smeti, nakar se je požar razširil na štiri osebna vozila, ki so bila parkirana ob zabojnikih. Ob 02.34 uri so na kraj prihiteli gasilci GRC Ajdovščina in PGD Ajdovščina in požar pogasili.

V požaru so v celoti pogoreli trije osebni avtomobili, en osebni avtomobil pa je bil v požaru delno poškodovan na sprednjem levem delu. Prav tako so v celoti pogoreli štirje plastični zabojniki za smeti, eden pa delno.

Foto: PGD Ajdovščina

Po doslej zbranih podatkih je bil žarišče požara smetnjak za odlaganje papirja, nakar so se ognjeni zublji razširili še na sosednje smetnjake za odlaganje papirja ter embalaže. Pri ogledu so ugotovili, da požar niso povzročile vnetljive snovi. Prav tako policisti niso ugotovili morebitnih elementov kaznivega dejanja.

O dogodku je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe, ajdovski policisti pa bodo po zaključku preiskave s pisnim poročilom obvestili državno tožilstvo v Novi Gorici, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica.