Potrjenih 18 let zaporne kazni za umor 34-letnega Bovčana

Foto: ML

Zaradi umora 34-letnega Bovčana Romana Komaca bo moral Jasmin Suljić odsedeti 18 let zaporne kazni. S takšno sodbo se je na novogoriškem sodišču zaključilo ponovno sojenje.

Že prvič je bil Suljić za umor obsojen na 18 let zaporne kazni, ker naj bi bil po besedah sodnice Darinke Kogoj v času dogajanja zmanjšano prišteven zaradi močnega afekta. Koprski višji sodniki so ugodili pritožbi tožilstva, Suljića ter obtoženčeve zagovornice in sestre, ob razveljavitvi sodbe pa zapisali, da je bilo med sojenjem kar nekaj podrobnosti premalo razčiščenih.

2. oktobra 2019 je Jasmin Suljić iz BiH z enajstimi vbodi povzročil smrt Bovčanu Romanu Komacu. Storilec se je branil, da ga je 34-letnik prvi napadel in naj bi šlo v tem primeru za silobran, a tega niso mogli dokazati. Umorjeni namreč ni imel nikakršnih obrambnih ran, pred vrati stanovanja pa ni bilo nobene priče, ki bi lahko potrdila Suljićevo izjavo.

Foto: Pixabay

Državna tožilka Andreja Žvanut je za obtoženega ponovno predlagala 25 let zaporne kazni, saj je menila, da tokratni dokazni postopek ni prinesel nič novega. Njegova zagovornica Metka Lavrenčič Lozej je sodišču predlagala prekvalifikacijo kaznivega dejanja v uboj ali uboj na mah, saj je prepričana, da ni dokaza, da bi obdolženi kaznivo dejanje načrtoval. Tako tožilka kot tudi zagovornica sta se strinjali, da je agresivno vedenje pri Suljiću sprožil nek zunanji dejavnik, ki pa ga v prvem niti ponovljenem dokaznem postopku niso odkrili.