Posočje pozdravilo Giro, pestro tudi v večernih urah

Foto: Zajem zaslona Giro TV

V okviru prihoda 19. etape kolesarske dirke po Italiji se v Zgornjem Posočju pestro dogajanje nadaljuje tudi v večernih urah.

Osrednje dogajanje v Kobaridu se je pričelo že dopoldne, ko so se začele priprave na start dirke Giro-E, vrhunec pa je doseglo med 15. in 16. uro s prihodom kolesarjev. Pestro dogajanje se nadaljuje tudi v večernih urah, in sicer v Kobaridu, na Livku in Žagi, kjer obiskovalce zabavajo Zvita feltna, Zmelkoow in Tanja Žagar.

Zmagovalec današnje 19. etape je Nizozemec Koen Bouwman (Jumbo Visma). Na preizkušnji od Marana Lagunarja do Stare gore nad Čedadom je slavil po dolgem begu manjše skupine. Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) je v cilj prišel z glavnino in obdržal rožnato majico vodilnega v skupnem seštevku.

Točne ocene o številu obiskovalcev bodo znane po ogledu helikopterskih posnetkov, največ gledalcev ob trasi pa se je po prvih ocenah in pričakovanjih zbralo na enem najtežjih vzponov letošnje dirke, od Livka do Kolovrata. V Kobaridu je navijače pozdravil tudi Jan Tratnik, ki je moral Giro predčasno zaključiti zaradi poškodbe, sedaj pa se že pripravlja na Dirko po Sloveniji.