Poslanska skupina SMC ne bo podprla Erjavca za mandatarja: KDO JE KUL?

Foto: Demokracija

Včeraj je svet stranke DeSUS izglasoval predlog za izstop iz koalicije Janeza Janše in podprl strankinega predsednika Karla Erjavca pri kandidaturi za mandatarja, danes pa je poslanska skupina SMC soglasno odločila, da ne bo podprla morebitne kandidature predsednika DeSUS Karla Erjavca za mandatarja nove vlade, je po današnjem srečanju s poslanci v izjavi v DZ sporočil predsednik SMC Zdravko Počivalšek.

Brez vsaj dela poslancev SMC in DeSUS opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB, vključene v KUL, nimajo dovolj glasov za zamenjavo vlade.

Foto: Twitter – ZDRAVKO POČIVALŠEK, predsednik SMC

V stranki SMC bodo pripravili platformo, v kateri bodo dogovorili strategijo nadaljnjega delovanja stranke, pojasnjuje predsednik Zdravko Počivalšek, ki dodaja, da v SMC ostajajo odprti za dogovor z vsemi, ki želijo pozitiven razvoj Slovenije. Trenutno to SMC uspeva v aktualni vladi Janeza Janše, zato ni razloga za zamenjavo.

Po odločitvi sveta stranke DeSUS, da izstopi iz koalicije Janeza Janše in podpre strankinega predsednika Karla Erjavca pri kandidaturi za mandatarja, prvi mož DeSUS-a pričakuje, da bo odločitvam organov stranke sledila tudi poslanska skupina, s katero se bo sešel danes. Kdo bo sledil Erjavcu je še velika uganka, saj so mnenja poslancev DeSUS-a različna.

Včeraj pozno popoldne je predsednik Nsi Matej Tonin na Twitterju sporočil, da je po opravljenih pogovorih jasno, da ima trenutna vlada trdnih 47 glasov v DZ. Skupaj se bodo po njegovih navedbah posvetili zajezitvi covida-19, gospodarskemu okrevanju in okrepitvi zdravstva.