Poskus uboja z motiko v Novi Gorici, zahteva za izločitev predsednika senata

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Danes bi morali na novogoriškem okrožnem sodišču izpeljati predobravnavni narok za obtoženega Marka Pižeto v primeru poskusa uboja z vrtnim orodjem avgusta 2022 v Novi Gorici, a je zagovornica obtoženega vložila zahtevo za izločitev predsednika senata Aleša Batističa.

Lanskega 23. avgusta so kriminalisti novogoriške policijske uprave na Goriškem obravnavali sum storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo, pri čemer je 50-letnik utrpel telesne poškodbe.

Predobravnavni narok se zamika do odločitve, ali bo zahtevi zagovornice ugodeno ali ne.

V eni od stanovanjskih hiš v Novi Gorici sta se sprla dva moška. Po navedbah policije je osmuljenec z vrtnim orodjem (motiko) večkrat udaril in poškodoval drugega udeleženca spora, ki naj bi bil njegov znanec. Žrtvi je zadal poškodbe po različnih delih telesa. Napadenega so na kraju oskrbeli reševalci in ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Foto: ML

Novogoriški kriminalisti so 50-letnega osumljenca izsledili še isti dan v popoldanskih urah in mu odvzeli prostost. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor v solkanskih zaporih.