Kriminalisti  Sektorja  kriminalistične  policije  PU Koper in policisti PP Koper so 11. 7. 2023, v jutranjih urah, v okolici Kopra, posredovali zaradi spora  med bivšima  partnerjema.

Verbalen  spor  med  njima je prerasel v fizični  obračun.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  34-letni moški v skupnem stanovanju  fizično napadel 29-letno bivšo partnerko, jo pretepal in davil. Ženska  se  je  uspela  iztrgati  iz  prijema  in se poskušala pred napadom ubraniti z nožem. Pri tem ga je porezala po roki.

Intenziteta  fizičnega  napada  osumljenega 34-letnega moškega je bila tako velika  in napad  tako  brutalen, da je podan utemeljen sum, da je moški z davljenjem poskušal vzeti življenje bivši partnerki.

Isti dan je bila osumljenemu odvzeta prostost in odrejeno pridržanje zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboj (po I. odstavku 115. čl. KZ-1) v zvezi s poskusom (po čl. 34 KZ-1). Osumljeni je bil po vseh zbranih obvestilih   in   dokazih  s  kazensko ovadbo  priveden  na  zaslišanje  k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zoper njega odredil pripor.

Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena zaporna kazen od petih do petnajstih let.

 

Spletno uredništvo