Popolna zapora hitre ceste Razdrto-Ajdovščina: PRIPRAVA NA ZAČETEK

Foto: ML

Na odseku hitre ceste Razdrto-Ajdovščina bodo danes in jutri delavci Darsa postavljali delovno zaporo, ki je potrebna za pripravo na začetek del gradnje treh poskusnih polj protivetrne zaščite. Cesta bo v obe smeri zaprta.

V času postavljanja delovne zapore bo hitra cesta na odseku Razdrto-Ajdovščina od sobote od 6.30 do nedelje, predvidoma do 20. ure zaprta v obe smeri. Obvoz bo potekal po vzporedni regionalni cesti, za tovorna vozila pa je predviden preko Fernetičev. 

Poskusna polja protivetrne zaščite bodo postavili na viaduktu Lozice, ob strelišču Mlake in na polkilometrskem odseku med Logom in Vipavo. Dela v vrednosti 5,2 milijona evrov skupaj z DDV, se bodo začela istočasno na vseh treh lokacijah. Najprej ob vozišču hitre ceste iz smeri Razdrtega proti Vipavi, ki bodo trajala dva meseca, zatem pa še dva meseca v smeri proti Razdrtemu. Ko se bodo dela začela, bo na hitri cesti polovična zapora.

Foto: ML

Dars bo v okviru popolne zapore hitre ceste dokončno saniral tudi posledice hujšega požara tovornega vozila v predoru Barnica konec prejšnjega meseca.

Druga faza protivetrne zaščite, ki bo izvedena po postavitvi testnih polj, bo vključevala izvedbo stacionarnih in mobilnih meritev vetra ob petih pojavih močne burje. Meritve se bodo opravljale v obdobju med 1. oktobrom in 30. aprilom, ko so sunki burje običajno najmočnejši.