Popestritev turizma na Bovškem: Z LETALOM NA KANIN

Foto: FB Kanin-Sella Nevea

Upravljalec Letališča Bovec, podjetje Aviofun, se je odločilo, da bodo ljubiteljem smučanja prihod v Bovec omogočili tudi z manjšimi letali. Manjša slovenska letališča nameravajo povezati z bovškim, od koder bodo potnike do vstopne postaje krožno-kabinske žičnice Kanin prepeljali s kombijem.

Prvi organiziran letalski prevoz smučarjev na smučišče Kanin-Sella Nevea je bil opravljen 2. januarja z domačega letališča prevoznika Aviofun v Libeličah. Polet z drugega konca Slovenije je trajal le 35 minut.

Direktor Aviofuna Damijan Cehner pravi, da v družbi verjamejo v uspešnost projekta, zato nameravajo v bližnji prihodnosti pripeljati še eno večje letalo s 15 sedeži in posebnim prostorom za smučarsko opremo. V kratkem pričakujejo tudi ustrezno licenco za opravljanje tržnih letov prevoza potnikov. Letalske prevoze nameravajo opravljati tudi v poletnem obdobju.

Foto: kraji.eu

Med 31. decembrom in 2. januarjem so na kaninsko smučišče s krožno-kabinsko žičnico prepeljali nekaj več kot 3.000 potnikov. Pridružili so se jim tudi številni, ki so na slovensko stran prismučali z italijanske strani smučišča, sporočajo iz Občine Bovec.