19. decembra 2023 ob 23.56, so bili na Policiji obveščeni o prometni nesreči IV. kategorije, ki se je zgodila na območju naselja Renče, na lokalni cesti Renče – Oševljek (v bližini tamkajšnjega pokopališča).

Po prvih zbranih podatkih je neznani voznik motornega vozila, neznane znamke in registrskih številk, okoli 23.50, med vožnjo trčil v 50-letnega pešca, ki je hodil po sredini vozišča. Omenjeni pešec je po trčenju z neznanim vozilom obležal na desnem smernem vozišču (gledano v smeri Gradišča nad Prvačino) in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Neznani voznik je po trčenju s kraja odpeljal ne da bi se na ustavil in poškodovancu nudil pomoč oz. o tem nemudoma obvestil Policijo.

O tragični nesreči so obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. S strani preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča je bila odrejena sodna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Policisti Postaje prometne policije okoliščine prometne nesreče s smrtnim izidom še preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po 2. odstavku 323. člena KZ-1) in suma kaznivega dejanja Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči (2. odstavek 328. člena KZ-1).

Z namenom razjasnitve vseh okoliščin navedene prometne nesreče policisti Postaje prometne policije Nova Gorica naprošajo vse morebitne očividce, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije glede prometne nesreče s smrtnim izidom, da pokličejo prometne policiste (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici, (05) 393 41 00, elektronski naslov: [email protected] ali pokličejo znano interventno številko policije 113.

Poziv velja tudi udeleženemu neznanemu vozniku neznanega udeleženega vozila.

Spletno uredništvo
Vir: Policija Nova Gorica