Poletna scena v Novi Gorici: V ZNAMENJU MLADIH

Foto: ML

V petek je v Novi Gorici znova zaživela Poletna scena. Vse do 2. septembra bodo obiskovalci mesta vrtnic preživljali v družbi dobre glasbe, gledališča, plesa in potopisnih predavanj.

Za program, ki vsak poletni večer predvideva vsaj eno prireditev, je novogoriška občina namenila dobrih 60.000 evrov. Skupaj z ostalimi storitvami bo za Poletno sceno potrošila 100.000 evrov.

Med 21. julijem in 1. avgustom bodo ponovno pripravili tudi Letni kino Silvana Furlana, ki bo za vse obiskovalce še naprej brezplačen. Po besedah vodje letnega kina Mateje Zorn so letos izbrali nekoliko zahtevnejši program kot doslej. Vsak filmski večer bodo začeli s kratkim slovenskim filmom. Dogajanje bodo letos zaključili z večerom domačega filma, na katerem bodo predvajali filme domačih mladih ustvarjalcev. V letni kino bodo tudi letos vabili goste, s katerimi se bodo lahko obiskovalci tudi pogovorili.

Mladosten utrip bo dodatno navdahnila ekipa Kluba goriških študentov (KGŠ), ki bo poskrbela tudi za gostinsko ponudbo.

Letošnje leto je Mestna občina Nova Gorica namenila ustvarjalnosti mladih, zato bo posebna pozornost namenjena mladim na vseh ustvarjalnih področij, od glasbe, filma, gledališča do športa.