Sinoči se je na Lavričevem trgu odvil praznični koncert ob dnevu državnosti. Pihalni orkester Burja Ajdovščina je imel v gosteh odlično vokalistko Nuško Drašček. Zbrane je nagovoril dr. Tomaž Čas, predsednik Zveze veteranskih policijskih društev Sever.

Prijeten poletni večer je v mestno središče privabil nekaj sto obiskovalcev, ki so navdušeno spremljali slovesnost ob dnevu državnosti. Kulturni program so namreč oblikovali glasbenice in glasbeniki Pihalnega orkestra Burja Ajdovščina, pod vodstvom dirigenta Andreja Kobala, v goste pa so povabili tudi priznano vokalistko Nuško Drašček.

Dogodek je priredilo Društvo Sever severne Primorske v sodelovanju z Občino Ajdovščina. Slavnostno govornik na prireditvi, dr. Tomaž Čas, je orisal dogodke osamosvojitvene vojne na naših tleh, s poudarkom na pomembnem doprinosu policistov. Ozrl se je tudi v aktualno problematiko ter izpostavil pomen sodelovanja za skupno dobro.

Sledil je celovečerni koncert, ki je v prvem delu prinesel glasbo iz prepoznavnih filmskih uspešnic, kot so Kekec, Lepotica in zver, Dežela LaLa … V drugem delu koncertnega večera se je glasbenikom pridružila priznana slovenska pevka, ki se z odliko sprehaja po različnih glasbenih žanrih – od opere do popa – Nuška Drašček. Zazvenele so melodije slovenske popevke in navdušilo zbrano občinstvo.

Spletno uredništvo,

Vir: Občina Ajdovščina