Slovenski pokal HSE v slalomu na divjih vodah v Solkanu: BOŽIČ UGNAL SAVŠKA

Foto: FB Luka Božič

Na četrti tekmi članskega slovenskega pokala HSE v slalomu na divjih vodah v Solkanu so se zmage veselili Peter Kauzer med kajakaši, Luka Božič med kanuisti, Alja Kozorog med kanuistkami, pri kajakašicah pa se je zmage veselila Nemka Anna Faber. Kajakašica Urša Kragelj je bila druga.

Med kanuisti je Mostar Luka Božič prekinil zmagovalno serijo Benjamina Savška na tekmah za slovenski pokal. Ugnal ga je za 34 stotink sekunde. Na tretjo stopničko se je povzpel Anže Berčič.

Na soških brzicah so poleg vseh najboljših domačih tekmovalk in tekmovalcev nastopali tudi predstavniki Italije, Nemčije, Slovaške, Češke, Poljske, Združenih držav Amerike, Japonske, Francije, Avstrije in Litve. Poleg članske tekme za slovenski pokal je istočasno namreč potekal tudi ECA evropski mladinski pokal.

V moški konkurenci kajakašev je zmagal Peter Kauzer, na drugo mesto v absolutni konkurenci je priveslal Američan Joseph Joshua, na tretje pa Nemec Stefan Hengst. Joshua je bil najboljši v razvrstitvi do 23 let, kjer je bil drugi Tine Kancler, tretji pa Ulan Valant. V kategoriji do 18 let so prva tri mesta osvojili Lan Tominc, Urban Gajšek in Jan Ločnikar.

Foto: FB Tine Kancler

Danes bosta v Solkanu na sporedu novi preizkušnji članskega slovenskega pokala HSE v slalomu in ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu. Prva vožnja bo ob 9. uri, druga pa ob 13.15.

Nejc Polenčič je bil najboljši med kanuisti do 23 let. Za 4 stotinke sekunde je prehitel Klemna Vidmarja, tretje mesto pa si je priveslal Juš Javornik. Med kanuisti do 18 let je bil najhitrejši Italijan Martino Barzon, drugi je bil Adam Križaj, tretji pa Maj Oštrbenk.

Alja Kozorog je zabeležila novo zmago v konkurenci kanuistk. V absolutni konkurenci se je na drugo mesto uvrstila Američanka Michaela Corcoran, ki je bila najboljša v konkurenci do 18 let. Tretje mesto v absolutni konkurenci je pripadlo Lei Novak, zmagovalki v kategoriji do 23 let. V konkurenci do 18 let je drugo mesto osvojila Eva Alina Hočevar.

Foto: FB Urša Kragelj

Za edino neslovensko zmago v članski konkurenci je poskrbela Nemka Anna Faber, ki je bila 86 stotink hitrejša od Urše Kragelj na drugem mestu ter 92 stotink od Eve Terčelj na tretjem. V kategoriji kajakašic do 23 let je zmagala Lea Novak, druga je bila Nemka Franziska Hanke, tretja pa Italijanka Erica Piatti. Med kajakašicami do 18 let je bila najboljša Eva Alina Hočevar, na drugo mesto je priveslala Helena Domajnko, tretja pa je bila Čehinja Gabriela Hauckova.