Pogumno dejanje voznika tovornjaka na soški cesti: PREPREČIL TRAGEDIJO

Foto: GE Nova Gorica

V kolikor italijanski voznik tovornjaka s polpriklopnikom ne bi zavil s ceste in tako preprečil čelnega trčenja z reševalnim vozilom, v katerem so bile štiri osebe, bi se lahko četrtkova nesreča izven naselja Plave, o kateri smo že poročali, zaključila tragično. Voznika reševalnega vozila, ki je povzročil nesrečo, čaka kazen v višini 700 evrov in devetih kazenskih točk.

Četudi je do vrha naloženi tovornjak s cementom zapeljal s ceste in tam pristal na strehi, jo je 50 letni italijanski voznik, ki je s pogumnim dejanjem preprečil tragedijo, odnesel le z lažjimi poškodbami.

Foto: FB Slovenska policija

Voznik reševalnega vozila, ki je je bilo na nujni vožnji in je imelo vklopljeno sireno ter prižgane modre luči, je začel v levem nepreglednem ovinku po levi strani prehitevati pred seboj vozečo kolono vozil. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik tovornega vozila s polpriklopnikom. Ker je želel preprečiti čelno trčenje, je začel močno zavirati, nakar je zavil skrajno desno. Zaneslo ga je izven vozišča, tako da je prebil zaščitno odbojno ograjo in pristal pod cesto na strehi.