Pogovorni večer o ugotovitvah preiskovalne komisije: DVAKRAT DRAŽJE OPORNICE

Foto: Pixabay

Parlamentarna preiskovalna komisija ugotavlja, da so bile cene žilnih opornic v Sloveniji več kot dvakrat dražje v primerjavi s cenami na Poljskem.

Foto: Mitja Humar

V organizaciji Ženskega odbora MO SDS Nova Gorica, pod vodstvom Magde Kruh, je v sredo v Corroninijevem dvorcu v Šempetru pri Gorici potekal pogovorni večer o ugotovitvah parlamentarne komisije na temo žilne opornice in zdravstva. Parlamentarno preiskavo je sprožila anonimna prijava, podkrepljena s podatki, ki so se med preiskavo izkazali za verodostojne. Ugotovljeno je bilo, da obstaja sum o dogovoru med nabavnimi službami, zdravniki in dobavitelji za nakup žilnih opornic. Tudi dejstvo, da je bila preiskava večkrat ovirana in je Jelka Godec prejemala grožnje, nas nehote napelje na misel sistemske korupcije.

Foto: Mitja Humar

Državni zbor je poročilo v celoti sprejel. Gospa Godec ga bo predala pristojnim državnim organom. Kakšni bodo nadaljnji ukrepi glede ugotovitev parlamentarne preiskovalne komisije pa je v veliki meri odvisno od izida prihajajočih volitev.

MH