Podpis za referendum tudi od doma

Foto: Pixabay

Zbiranje podpisov podpore za razpis referendumov proti trem zakonom Golobove vlade se nadaljuje do prihodnje srede, 5. oktobra. Za razpis referendumov morajo pobudniki zbrati 40 tisoč overjenih podpisov volivk in volivcev.

Zahtevo za referendume so vložili v Slovenski demokratski stranki, ker nasprotujejo trem zakonom, ki podrejajo javni zavod RTV Slovenija vladajoči politiki, povečujejo število ministrstev iz 17 na 20 in ukinjajo izvajanje dolgotrajne oskrbe.

V kolikor želite prispevati vaš podpis za razpis omenjenih treh referendumov, morate izpolniti obrazce, ki so dosegljivi na upravnih enotah, na stojnicah pred upravnimi enotami ali krajevnimi uradi oz. na spletu, ter slednje podpisati na upravni enoti. V nasprotnem primeru podpis ne bo veljaven. Ob podpisu potrebujete tudi svojo veljavno javno listino (osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje). Za ta namen ni potrebno predhodno naročanje na nobeni upravni enoti.

Foto: Pixabay

Izpolnjen in na upravni enoti podpisan obrazec lahko pustite na stojnici pred upravno enoto oz. krajevnim uradom ali ga pošljite po pošti na naslov pobudnika referenduma, Slovenske demokratske stranke.

V kolikor imate na voljo digitalni podpis, to lahko to storite tudi od doma. Za podpis podpore preko e-Uprave kliknite le na spodnje povezave, ki vas bodo pripeljale neposredno na stran za podpis referendumske pobude. Pogoj za podpis preko e-Uprave je digitalno potrdilo (SIGEN-CA, POŠTA CA, AC NLB in Halcom CA).