Podpis nove pogodbe ali odpoved službe v Hitu?

Foto: ML

Uprava novogoriške družbe Hit bo danes svetu delavcev in sindikatom predstavila predlog programa presežnih delavcev.

Predlog predvideva, da bodo okoli 250 zaposlenim odpovedali obstoječe pogodbe in jim v podpis ponudili nove, pod drugačnimi pogoji. Po poročanju Primorskih novic, jim v primeru, da jih ne bodo sprejeli, grozi odpoved službe. Nove pogodbe načeloma ne bodo predstavljale nižjega plačila, pojasnjuje predsednik uprave novogoriške družbe Tomaž Repinc, ki si želi konstruktivnega sodelovanja s sindikati.

Foto: Pixabay, Hit

Prvi mož Hita pojasnjuje, da se na trgu že desetletje dogajajo določene spremembe, ki se jim Hit ni prilagodil. “Pri tem, kar počnemo, ne govorimo o ostrem programu presežnih delavcev, ampak bolj o optimizaciji znotraj družbe in prilagoditvi Hita trgu,“ pravi Tomaž Repinc in dodaja, da je v času epidemije 200 zaposlenih že dve leti na krajšem delovnem času, tako da delajo ob vikendih, ko je v igralnici razmerje realizacije in obiska v primerjavi z dnevi med tednom ena proti dva. Ta poslovni model želijo še formalizirati, še pojasnjuje Repinc.

Foto: Hit – Tomaž Repinc

V novogoriški družbi Hit je trenutno zaposlenih 1.588 ljudi, pred začetkom epidemije, marca 2019, pa jih je bilo 1775. Število zaposlenih so v podjetju zmanjšali tako, da niso podaljševali pogodb za določen čas, s predčasnimi upokojitvami in podobno.