Podcenjevanje narave terja žrtve: ŠKOT STRMOGLAVIL NA STOLU

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Lepo pomladansko vreme je kot nalašč za sprehode v naravo, izlete v planine, za tiste, ki jih bolj pritegnejo adrenalinski športi pa tudi jadralno padalstvo, zmajarstvo… V naše prelepe kraje zahaja veliko turistov, a žal nekateri pozabljajo na zakonitosti narave in precenjujejo svoje sposobnosti, zato prihaja tudi do neljubih nesreč. Tudi na Goriškem se dogajajo vsako leto, žal tudi s  smrtnim izidom oziroma trajnimi posledicami. Očitno pa opomini ne zaležejo kaj prida, saj smo jim bili priča tudi letos.

S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da se je v nedeljo pripetila nesreča na območju Stola nad Kobaridom. Poškodoval se je škotski jadralni padalec, ki je strmoglavil na strmo in težko dostopno pobočje nad vasjo Breginj na Kobariškem in se težje telesno poškodoval.

Pri reševanju so sodelovali reševalci GRS Tolmin in posadka s policijskim helikopterjem, v katerem sta bila tudi zdravnik ZD Tolmin in reševalec letalec GRS. Poškodovanega britanskega jadralnega padalca so zdravniško oskrbeli in ga s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policisti so o nesreči obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč iz službe za preiskavo letalskih nesreč in incidentov. Bovški policisti so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z obravnavano nesrečo obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Uredništvo