Podaljšanje interventnih ukrepov: DO KONCA JUNIJA?

Foto: Pixabay

Četudi se epidemiološka situacija v državi umirja, vlada še ne razmišlja o administrativnem preklicu epidemije s 15. majem, pojasnjuje vladni govorec Jelko Kacin.

Večina interventnih ukrepov iz mega protikoronskega zakona bo kot vse kaže veljala do konca junija. Ukrepi, ki jih je sprejela vlada so vredni tri milijarde evrov, nabor upravičencev pa je zelo širok.

Ker o preklicu epidemije zaenkrat ne razmišlja niti ministrstvo za zdravje, še manj pa svetovalna skupina ministrstva za zdravje, ki jo vodi Bojana Beović, je vlada do 15. maja najverjetneje še ne bo preklicala.

Foto: Pixabay

Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covida-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo posledic je DZ potrdil v začetku aprila, noveliral pa ga je konec aprila in s tem še razširil nabor upravičencev.

Veljavnost ukrepov je bila predvidena od razglasitve epidemije 13. marca do konca maja. V primeru, da do 15. maja epidemija ne bo preklicana, se roki izteka ukrepov podaljšajo za 30 dni, torej do konca junija.