Podaljšanje izrednih razmer na Apeninih: OHRANITI VARNOST

Foto: Pixabay

Izredne razmere zaradi pandemije novega koronavirusa bi se v Italiji iztekle v petek, a jih je parlament podaljšal do 15. oktobra.

Za podaljšanje izrednih razmer, ki bodo vladi premierja Giuseppeja Conteja omogočile več pristojnosti v boju proti covidu-19, je glasovalo 286 članov italijanske poslanske zbornice, 221 jih je bilo proti. V torek je za podaljšanje izrednih razmer glasoval tudi senat.

Italijanski premier je izredne razmere zaradi novega koronavirusa razglasil 31. januarja, potem ko so pri kitajskem paru v Rimu potrdili okužbo. Od začetka epidemije je v Italiji umrlo več kot 35.000 bolnikov s covidom-19, z novim koronavirusom pa se je okužilo več kot 246.000 ljudi.

Foto: Twitter Giuseppe Conte

“Odprava izrednih razmer bi pomenila propad celotnega sistema zaščite in preprečevanja, ki smo ga vzpostavili v preteklih mesecih,” je k podaljšanju izrednih razmer pozval italijanski premier Giuseppe Conte in poudaril, da bodo tako ohranili sistem ukrepov, zaradi katerih je Italija varna za domačine in tujce, ki jo želijo obiskati.