Po drami v Prekmurju nocoj odločitev v Kanalu

Foto: FB OK Salonit

Odbojkarji Salonita so prvo četrtfinalno tekmo končnice DP v domači dvorani gladko dobili s 3-0, na sinočnji v Murski Soboti pa klonili po ogorčenem boju po petih nizi. Zadnji polfinalist bo znan nocoj. Odločilno srečanje se bo v kanalski športni dvorani začelo ob 19. uri.

Odbojkarice Gen-I Volleya v Kamniku niso pripravile presenečenja in prvo polfinalno tekmo proti aktualnim državnim prvakinjam gladko izgubile. Druga polfinalna tekma bo jutri ob 20. uri v Novi Gorici. V drugem polfinalnem obračunu so Mariborčanke še bolj zanesljivo s 3-0 ugnale Šempetranke.

Rade Dačović: Z agresivnim servisom in s pomočjo naših navijačev do polfinala

Čestitke Sobočanom za zmago, mojim fantom pa za borbeno predstavo. Znova smo bili priča težki tekmi v Murski Soboti. Pokazalo se je, da je v končnici prvenstva domače igrišče izjemnega pomena in upam, da bo tako tudi nocoj v Kanalu,“ pravi trener Salonita Rade Dačović, ki je pojasnil vzroke včerajšnjega poraza: „Uvodna dva smo imeli niza hude težave s servisom nasprotnika. V nadaljevanju smo uspeli nevtralizirati njihov začetni udarec in okrepiti svojega. V loteriji tie-breaka je bila sreča na strani gostiteljev. Odločilno točko so dosegli z asom, ko se je žoga od mreže odbila v naše polje.“ Dačović verjame v svoje fante, na nocojšnji tekmi, ki se bo začela ob 19. uri, pa pričakuje tudi pomoč gledalcev: „Naše navijače vabim, da pridejo na tekmo in nam pomagajo na poti do polfinala. Ekipi sta v podobnem položaju, vseeno pa mislim, da je naš plus domače igrišče. V kolikor bomo dovolj agresivni na začetnem udarcu, verjamem, da nam bo uspelo. Upam, da bo tudi sreča tokrat naš zaveznik.“

V polfinale so se že uvrstile najboljše tri ekipe rednega dela sezone. ACH Volley v polfinalu čaka na zmagovalca nocojšnjega zmagovalca med Salonitom in Mursko Soboto, v drugem polfinalnem paru pa se bosta za finale “udarila” Maribor in Kamnik.

ML