Po 35. letih legendarna Mateja v novi preobleki

Foto: Arhiv Gianni Rijavec

Danes, na dan zaljubljencev, je Slovenijo zajel nov hud virus, ki je pred 35. leti okužil vse prebivalce. Mutiral je in prihaja v novi obliki. Virus je neozdravljiv in zanj ni cepiva, sporoča Gianni Rijavec.

Virusu je ime “LEP POZDRAV, CIAO MATEJA”

„Na novo sem preoblekel legendarno uspešnico, ki je bila in je še vedno popularna. To je eden izmed slovenskih evergreenov, ki je dobesedno ponarodel. Pesem je dobila pop-simfo preobleko, dodali smo ji godalni kvartet in je sedaj narejena v mojem novem glasbenem stilu Gianni Rijavec in godalni kvartet,“ pravi Gianni in pojasnjuje: „Ideja za preobleko stare uspešnice se je porodila na koncertih, kjer ljudje dobesedno zahtevajo, da za dodatek zapojem nekaj starih uspešnic, med njimi Lep pozdrav, ciao Mateja, Adijo Špela, Nancy iz Ljubljane, Mladi Joža…“

Zgodba o Mateji, ki je odšla v Afriko, je resnična

Pesem “Lep pozdrav, ciao Mateja” je nastala v času študentskih let, ko so bili med študentkami v Sloveniji popularni temnopolti študentje. Zakaj je bilo tako, so predvsem med žensko populacijo krožile različne govorice. „Fama okrog temnopoltih študentov je bila zelo velika. Zgodba o Mateji, ki je odšla v Afriko, je resnična. Opazoval sem namreč, kako je neki temnopolti študent speljal dekle nekega študenta, bila je Štajerka in imenovala se je Mateja. Napisal sem pesem in Mateja je zaslovela. Kot virus se je širila najprej med študenti in kasneje po vsej državi, pa tudi izven njenih meja,“ pravi Gianni Rijavec. Predstavljena je bila na Pop delavnici in od takrat dalje je postala velika uspešnica.

Foto: Arhiv Gianni Rijavec

Virus LEP POZDRAV, CIAO MATEJA je pozitiven, blagodejno vpliva na ljudi in zato naj se z njim okuži Slovenija! Prisluhnite uspešnici v novi preobleki.

Izvajalec: GIANNI RIJAVEC z godalnim kvartetom, glasba: Gianni Rijavec, besedilo: Gianni Rijavec, priredba: Aleš Klinar.