Po 144 dneh zaključek uspešne sezone na Kaninu: SNEGA VEČ KOT POZIMI

Foto: FB Kanin

Na obnovljenem smučišču na Kaninu so zaključili letošnjo smučarsko sezono. V približno 144 dneh delovanja smučarskih naprav so prepeljali okrog 20.000 potnikov, prav toliko pa jih je na Kanin prišlo tudi po italijanski strani. Čeprav je snega še veliko, celo več kot pozimi, ekipa 50 zaposlenih po naporni sezoni potrebuje vsaj nekaj dni počitka, pravi v.d. direktorja družbe Sončni Kanin Marjan Skornišek.

Občina Bovec je v svojem proračunu rezervirala 300.000 evrov, da bi pokrila morebitno izgubo v poslovanju Sončnega Kanina. Ker pa je bilo poslovanje uspešno in to ne bo potrebno, bodo sredstva namenjena za napovedane izboljšave in pripravo adrenalinskih novosti.

 

Foto: Pixabay

Z italijansko stranjo že snujejo novo sodelovanje za poletno in tudi novo zimsko sezono. Preko poletja naj bi delalo 36 ljudi, prihodnjo zimo pa bodo najbrž potrebovali še kakšnega delavca več kot letos. Skornišek se je za požrtvovalno delo zahvalil celotni ekipi. Njihovo prizadevnost so opazili tudi obiskovalci kaninskega smučišča, ki so ga izbrali za drugo najboljše veliko smučišče v Sloveniji v minuli zimi.

Foto: FB Kanin

Temperature se dvigujejo in snežna podlaga vse bolj kopni, zato je napočil čas za pripravo poletnih atrakcij in manjših vlaganj v smučarske naprave za novo sezono. Skornišek je napovedal, da bodo obiskovalcem Kanina v poletnem času ponudili različne pohodniške in naravoslovno-učne poti, jadralno padalstvo, gorsko kolesarsko pot čez Krnico, plezalno steno, zipline  ter morda še kaj.

Med atrakcijami bo na Kaninu morda tudi manjše košarkarsko igrišče na ploščadi, kjer so se nekateri že ob zaključku sezone pomerili v metanju na koš. S tem so promovirali košarkarski kamp, ki ga zadnji teden v juniju pod strokovnim vodstvom Zmaga Sagadina in Primoža Brezca pripravljajo v Tolminu.

Uredništvo