Pismo prvaka SDS Janeza Janše: MOŽNOST ŠE OBSTAJA

Foto: SDS

Bo Slovenija dobila novo vlado ali bomo morali znova na volitve? Prvak na državnozborskih volitvah zmagovite SDS Janez Janša je predsednika države Boruta Pahorja v pismu seznanil, da trenutno ne obstaja potrebna večina za oblikovanje stabilne vlade. Ob tem pa ocenjuje, da še vedno obstaja možnost, da se takšna večina kljub vsemu oblikuje v naslednjih tednih.

»Do resnega poskusa oblikovanja stabilne vlade lahko očitno pride šele potem, ko bodo prej izčrpane vse teoretične možnosti za oblikovanje šibke, nestabilne vlade,« meni Janez Janša.

Komunikacija s strankami je pokazala pripravljenost za preseganje razlik med programsko različnimi strankami. Velika večina strank si namreč ne želi novih predčasnih volitev, že četrtih zapored. Kot pravi Janša je na mestu tudi razmislek, koliko časa je lahko vlada, sestavljena iz strahu pred novimi volitvami, res stabilna in učinkovita.

»Do resnega poskusa oblikovanja stabilne vlade lahko pride šele potem, ko bodo prej izčrpane vse teoretične možnosti za oblikovanje šibke, nestabilne vlade. Če to ne bo uspelo, bodo morali vsi tisti, ki kljub porazu na volitvah in poraznim posledicam svoje vladavine vztrajajo pri oblasti in ideološkem izključevanju, ponovno prevzeti odgovornost pred volivci. Slovenska demokratska stranka bo še naprej ravnala dialoško, odgovorno in v dobro Slovenije. Slovenski človek, njegova varnost in blaginja bosta vedno naša prva skrb,« dodaja Janez Janša.

Foto: SDS

Celotno pismo Janeza Janše predsedniku države Borutu Pahorju si lahko preberete na tej povezavi.