Peticija v podporo vladi: ŽE 15.000 PODPISOV

Foto: Demokracija

Peticijo v podporo vladi z naslovom „Potrebujemo vlado, ki zna in zmore – in taka vlada potrebuje nas!“ je doslej podpisalo že 15.000 ljudi, pravi ena od prvopodpisnic Metka Zevnik.

V peticiji v podporo vladi, njeni prvopodpisniki (Aleš Primc, Gorazd Pučnik, Tone Kuntner, France Cukjati, Metka Zevnik, Ciril Zevnik, Janez Juhant, Andrej Aplenc, Matevž Tomšič in Jože Rant) ugotavljajo, da se je vlada uspešno spopadla z epidemijo koronavirusa in da je v dveh mesecih naredila veliko za skupno dobro.

Vlada je v izredno težkih razmerah hitro in učinkovito pomagala slovenskemu zdravstvu, nakupila nujno potrebno manjkajočo opremo, izvajala potrebne varnostne ukrepe ter sprejela nujne ukrepe za blažitev socialnih stisk državljanov in gospodarstva, pravijo prvopodpisniki, ki poudarjajo: “Z veliko požrtvovalnostjo vlade, zdravstvenih delavcev, civilne zaščite, policije, vojske, trgovk in drugih zaposlenih ter ob upoštevanju vladnih navodil s strani velike večine državljank in državljanov je Slovenija po vseh kazalcih ena najboljših držav v Evropski uniji v spopadu s koronavirusom.”

Foto: vihra.si

Ob podpisu PETICIJE je mogoče potrditi tudi udeležbo na množičnih vseslovenskih shodih, ki jih nameravajo avtorji peticije pripravili takoj, ko bodo zdravstvene razmere to dopuščale.

V peticiji, ki vlado poziva k odstopu, opozarjajo na razkritja glede nabave zaščitne opreme ter na odnos do novinarstva in opozicije. Ustvaril jo je Miro Drobne, podpisalo pa naj bi jo 10.600 ljudi.

“Slovenija v naslednjih mesecih nujno, bolj kot kadarkoli po osamosvojitvi, potrebuje sposobno in močno vlado, ki se bo učinkovito in preudarno spopadala z zahrbtno epidemijo ter učinkovito in solidarno reševala težke socialne in gospodarske posledice epidemij,” menijo podpisniki podpore slovenski vladi.