Peta smrtna žrtev koronavirusa v Sloveniji: UPOŠTEVANJE UKREPOV!

Foto: Pixabay

Danes je v domu za starejše v Šmarju pri Jelšah umrl oskrbovanec, pri katerem so potrdili okužbo z novim koronavirusom. To je peta žrtev zaradi covida-19 v Sloveniji.

Od včeraj so v Sloveniji našteli 50 novih primerov okužb. Danes zjutraj je bilo hospitaliziranih 72 bolnikov, od teh jih 14 zdravijo na intenzivni negi.

Foto: Pixabay

V Sloveniji je doslej potrjenih 528 okužb, sporoča minister za zdravje Tomaž Gantar in dodaja: “V naslednji dneh pričakujemo porast števila bolnikov. Vrha epidemije danes še ne moremo napovedati.” V primeru neupoštevanja vseh navodil in ukrepov se lahko situacija hitro poslabša, še opozarja minister za zdravje. Med okuženimi je tudi 73 zdravstvenih delavcev.

V slovenskih bolnišnicah je za bolnike s koronavirusno boleznijo na voljo 539 postelj (56 jih je na voljo na intenzivni negi). Po potrebi se to število na račun dodatnega zmanjševanja ostalega programa lahko poveča do tisoč.

Foto: ML

V šempetrski bolnišnici imajo v izolacijskem oddelku pripravljenih 28 postelj za obolele s koronavirusom. V primeru potrebe, bi jih lahko dodatnih štiri do pet namenili hudo bolnim na intenzivnem oddelku.