Pet okužb v novogoriškem Domu upokojencev: DOBRO POČUTJE OKUŽENIH

Foto: DUNG

V Domu upokojencev Nova Gorica so v četrtek potrdili okužbo z novim koronavirusom pri eni od stanovalk. Takoj so sprejeli vse zaščitne ukrepe, vsem 320 oskrbovancem pa odvzeli brise in okužbo odkrili še pri treh stanovalcih in eni zaposleni. V Domu upokojencev Podbrdo, enota Petrovo Brdo se okužba širi skokovito, tako da je okuženih že 29 oskrbovancev.

Vsi stanovalci, tudi okuženi, se dobro počutijo in nimajo znakov okužbe, sporočajo iz novogoriškega Doma upokojencev. Kot so pojasnili, so testirali tudi stanovalce, ki bivajo v enoti v Podsabotinu, njihove rezultate pa pričakujemo danes. Testiranje v obeh enotah bodo ponovili v torek.

Svojce oskrbovancev so v novogoriškem Domu upokojencev pozvali k razumevanju in spoštovanju navodil. V dom ni dovoljeno prinašati hrane ali drugih potrebščin, prepovedani so tudi obiski. Svojce bodo o zdravstvenem stanju stanovalcev obveščali telefonsko, zato prosijo, nas jih ljudje ne kličejo, saj je trenutno njihov trud usmerjen v zagotavljanje vseh zaščitnih ukrepov.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Do prvega primera okužbe je prišlo tudi v Medic hotelu v Renčah. Tudi tam so bili takoj izvedeni vsi ukrepi (premestitev okuženega v t.i. rdečo cono) po protokolu skladno z vsemi navodili.

Kot smo poročali včeraj, je do prvih okužb prišlo tudi v Domu upokojencev Podbrdo in sicer v enoti Petrovo Brdo, kjer je nastanjenih 93 varovancev, 53 pa je zaposlenih. Po zadnjih podatkih, ki jih je zbral in posredoval namestnik poveljnika občinskega štaba CZ Tolmin Miha Vencelj, je kljub vsem doslej opravljenim in sprejetim ukrepom širitev okužb v tem zavodu skokovita. Potrjenih je bilo namreč še 27 novih okužb pri oskrbovancih, tako da je skupna številka že 29.