Pazite na svoje kužke: PASJI KAKCI IN STEKLENA HRANA

Pasji kakci so že nekaj časa trn v peti mnogih Slovenk in Slovencev. Prav povsod jih najdeš in ko stopiš nanj reakcije razumljivo niso nič kaj prijazne. V Novi Gorici, pa tudi okolici so sprehajalci svojih hišnih ljubljenčkov zasledili smrtonosno pasjo hrano.

»Ojoj, že spet ta kakec,« je vzkipela lepo urejena gospa šestdesetih let, ko je med sprehodom po parku v Solkanu, stopila na pasji iztrebek. Da o kletvicah ki jih je v kratkem času izrekla na račun neznanega lastnika proizvajalca smrdljive zmesi niti ne govorimo. Na žalost je takšnih še veliko. Enega izmed teh sem tudi sam nagovoril, kaj je potrebno v takšnem primeru storiti, a se zame ni zmenil, četudi sem ga prijazno opozoril kakšne sankcije so za takšen prekršek predvidene. No, ja… Pred leti je bila situacija še veliko slabša. V zadnjem obdobju lahko srečamo tudi veliko takšnih pasjih gospodarjev, ki se brez večjih težav lotijo manj prijetnega opravila.

Očitno pa štirinožni prijatelji nekoga tako motijo, da je začel na priljubljenih sprehajalnih lokacijah v Novi Gorici, pa tudi v Solkanu puščati smrtonosno pasjo hrano. Sprehajalec iz Nove Gorice je na travniku za bencinskim servisom na Vojkovi ulici v zadnjih tednih večkrat naletel na koščke hrane, v katerih je bilo zamešano steklo ter strupen prah. Pes Goričanke, ki naj bi na omenjenem travniku pojedel tovrstno hrano, naj bi čez dva dni poginil. Torej pozor! Odstranite kakce in svojim kužkom ne dovolite pretirane svobode v naravi. Vsaj ne pri prehranjevanju na prostem, na kar v zadnjem času vse bolj opozarjajo tudi preko družbenih omrežij.

Uredništvo