Pasja vročina se je poslovila: KOPANJA ŠE NI KONEC

Foto: Pixabay

Ob občutnejši osvežitvi ozračja se je morje v 24 urah ohladilo za skoraj 7, Soča v Solkanu na le slabih 13 stopinj Celzija. V drugi polovici tedna se bo morje znova segrelo na 24 ali 25 stopinj Celzija, tako da kopalne sezone še ne bo konec.

Morje se je ohladilo za 6,6 stopinj Celzija, Blejsko in Bohinjsko jezero pa za 1,3 oz. 1,8 stopinje. Kot poroča Agencija RS za okolje (Arso), so danes z 22 stopinjami izmerili najvišjo temperaturo vode v Blejskem jezeru. Ker bo vreme v prihodnjih dneh toplo, bi se lahko morje v drugi polovici tedna segrelo na 24 ali 25 stopinj Celzija.

Foto: Pixabay

Temperatura morja pri koprski Kapitaniji znaša 20,1 stopinje Celzija, voda v Bohinjskem jezeru 19,6,  v Blejskem jezeru 22,5, reke Soče v Solkanu pa le 12,7 stopinj Celzija.

Danes popoldne bo jasno, na Primorskem pa bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do okoli 26 stopinj Celzija. Jutri bo pretežno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj megla. Ponekod na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem pa do 30 stopinj Celzija.

Uredništvo