Outlet v nakupovalnem centru v Gorici: RAŠTEL KOT NEKOČ

Foto: ML

V Gorici razmišljajo o ureditvi nakupovalnega centra. V Raštelu nameravajo urediti outlet v želji, da bi znova oživel in spominjal na zlate čase, ko se je v najbolj trgovski ulici v Gorici trlo kupcev, največ iz Slovenije.

Deželna vlada podpira prizadevanja goriške občine in Trgovinske zbornice za Julijsko krajino za ureditev outlet nakupovalnega centra v središču Gorice, poroča Primorski dnevnik.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Goriški župan Rodolfo Ziberna pravi, da gre za prvi tovrstni načrt v Italiji, ki bi prispeval k oživitvi zgodovinskega mestnega središča. Outlet bi uredili v Raštelu, oživeti pa želijo tudi ulice Monache, Mazzini in Garibaldi, Korza Italia in Verdi. Prazne trgovine, ki že leta samevajo nameravajo prenoviti z naložbo Trgovinske zbornice in v njih urediti prodajalne prestižnih blagovnih znamk. V zgodovinskem predelu mesta želijo ustvariti outlet nakupovalno središče, ki bi bilo veliko bolj sugestivno od običajnih umetnih outletov. Kot dodaja goriški župan, bi tovrstno nakupovalno središče pod milim nebom obiskovali tudi številni kupci iz Slovenije, Avstrije ter iz drugih delov Italije.

Foto: ML – Raštel trenutno sameva. Se mu obetajo boljši časi?

Trgovinska zbornica že pripravlja tudi načrt za ovrednotenje pokrite goriške tržnice, ki mu bodo namenili 100.000 evrov. Zgledovati se nameravajo po Madridu in Barceloni. Maja želijo obiskati špansko prestolnico, da bi bolje razumeli, kako bi lahko ovrednotili goriško pokrito tržnico.