Osumljeni preprodaje prepovedanih drog: DVA STA PRIZNALA

Foto: Pixabay

S predobravnalnim narokom se je na Okrožnem sodišču v Novi Gorici začelo sojenje kriminalni združbi, osumljeni preprodajanja prepovedanih drog na Goriškem. Dva osumljena sta krivdo priznala in sprejela pogojno kazen, eden krivde ni priznal, dvema izmed peterice osumljenih pa so preložili predobravnalni narok.

Osumljena Aljaž Gašparin in Marko Mišigoj sta krivdo priznala. Državna tožilka Darja Špacapan jima je ponudila pogojno kazen, ki sta jo sprejela. Gašparin je bil obsojen na tri mesece zaporne kazni oziroma dve leti in šest mesecev pogojne kazni, Mišigoj pa na mesec dni zapora oziroma leto dni pogojne kazni. Za osumljena Sašo Miklavčiča in Reka Ličino bodo predobravnalni narok pripravili prihodnji ponedeljek. Prvi je bil včeraj odsoten, ker je bil udeležen na drugi sodni obravnavi, Ličina pa je zamenjal zagovornika, zato ni bilo dovolj časa za pripravo obrambe. Branil ga bo Franci Matoz.

Foto: Pixabay

V začetku lanskega septembra so Novogoriški kriminalisti v sodelovanju z italijanskimi orožniki iz Nabrežine in s kriminalisti uprave kriminalistične policije so lanskega septembra v dolgo časa trajajoči preiskavi razkrili kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s prodajo prepovedanih drog na območju Slovenije in Italije. V zaključni policijski akciji, ki je potekala na območju PU Nova Gorica in Italije, je sodelovalo več kot 70 kriminalistov, policistov, policistov specialne enote policije, več policistov s psi za iskanje prepovedane droge in italijanski orožniki. Opravili so 16 hišnih preiskav prostorov in osebnih avtomobilov ter pet osebnih preiskav. Pri hišnih in osebnih preiskavah so poleg prepovedane droge zasegli tudi gotovino, več telefonov, računalnike in druge predmete, za katere sumijo, da so jih osumljenci uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj.

Uredništvo