Osem neprofitnih stanovanj v Prvačini: VSELITEV POLETI 2020

Foto: Pixabay

Sredi prihodnjega leta bo Mestna občina Nova Gorica (MONG) mladim družinam ponudila v najem osem neprofitnih stanovanj, ki jih gradi v Prvačini. Investicija znaša 948.000 evrov. Prvi stanovalci naj bi se vanje vselili še pred koncem poletja 2020.

Neprofitna stanovanja v Prvačini, katerih površina znaša okoli 80 kvadratnih metrov, bodo imela pripadajočo shrambo in atrij. Ob vsaki vrstni hiši bo tudi parkirišče za dve osebni vozili. Vsa parkirna mesta bodo opremljena s predinstalacijami za dovod električne napeljave za polnjenje avtomobilov na električni pogon.

Potrebna stanovanja je MONG skušala pridobiti z nakupom starejših stanovanj v mestu, a je v zadnjem obdobju uspela kupiti le dve. Skupaj s Stanovanjskim skladom RS se pripravlja na gradnjo večjega števila različnih stanovanj v Rožni dolini.

Stanovanjski sklad je v tem letu izvedel razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj. Na čakalni listi je po besedah direktorja sklada 150 prosilcev, a stanovanj ni. Med prosilci so ljudje različnih generacij in poklicev, z družino ali brez, nekaj je tudi prosilcev za varovana stanovanja.

Foto: Pixabay

Ker so imeli na novogoriški občini doslej veliko težav zaradi slabe kakovosti gradnje določenih stanovanj, poteka gradnja v Prvačini pod budnim strokovnim nadzorom. Nadzornik še posebej spremlja kakovost vgradnih materialov in opreme, pri čemer že iz samih projektov izhaja, da so vgrajeni materiali in oprema srednjega cenovnega razreda.