Osebnost Primorske 2017 je letalec Benjamin Ličer: 40 LET V ZRAKU

Foto: FB Aeroklub OLC Portorož

Zaključna prireditev akcije, ki jo pripravljajo Radio Koper, Televizija Koper in Primorske novice, je bila včeraj v Kosovelovem domu v Sežani. 65-letnemu Benjaminu Ličerju so podelili nagrado zlato jabolko, delo akademskega kiparja Boštjana Drinovca.

Za naziv osebnost Primorske so se poleg Ličerja potegovali še Ingrid Celestina ter Suzana Todorović, Nadja Velušček in Anja Medved, Marta Verginella, Doroteja Dobrinja, Želimir Božič, Domen Pregeljc, Aleksander Ipavec Ipo, Žarko Trušnovec, Drago Mislej – Mef, Tadej Slabe in Romeo Volk.

Foto: FB Aeroklub OLC Portorož

Benjaminu Ličerju je najvišje priznanje civilne zaščite prineslo naslov osebnosti marca 2017. Nagrado si je prislužil s svojim prispevkom k sistemu zaščite, reševanja in pomoči. Z opazovanjem in sporočanjem iz letala je začel še kot mladi pilot v Ajdovščini. Leta 1979 se je preselil v Istro in postal vodja Obalnega letalskega centra, svoje poslanstvo pa je le še nadgradil.  »Priznanje bi si zaslužili vsi kandidati. Biti 12.000 ur v zraku in skrbeti za varnost ni mačji kašelj. Pravočasno smo odkrili preko 350 požarov, številna onesnaženja na morju, iskali pogrešane osebe, sedem ljudi na morju sem rešil najhujšega. Upam, da bo priznanje pripomoglo k uspešnemu nadaljevanju tega projekta,« pravi osebnost Primorske 2017 Benjamin Ličer.

Uredništvo