V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 843 klicev. Med 354 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 52 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 39 kaznivih dejanj.

V 48 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 3 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  1 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 9 voznikom zasegli vozilo.

[color-box color=”yellow”]

Ob 10.30 so v Velikih Žabljah, občina Ajdovščina, gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci GRC Ajdovščina in PGD Šmarje so pogasili požar, očistili dimnik, območje pregledali s termovizijsko kamero in prezračili prostore.

Ob 12.30 se je na cesti Podsabotin–Kojsko, občina Brda, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, postavili vozilo na kolesa, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji. Poškodovanih ni bilo.

Ob 15.19 je na lokalni cesti Šmarje–Vrtovče, občina Ajdovščina, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom izvlekli vozilo na cestišče in ga postavili na kolesa. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci NMP Ajdovščina.

Ob 19.59 je v Gortanovi ulici v Novi Gorici gorela električna svetilka na podstrešju stanovanjske hiše. Požar je pogasil lastnik sam, gasilci JZ GRD GE in PGD Nova Gorica so pregledali prostore in prezračili objekt.

[/color-box]

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 28 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 16 tatvin, 9 vlomov, 5 poškodovanj tuje stvari, po 3 grožnje in nasilja v družini ter po 1 povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah smo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 77 oseb, 55 na območju PU Novo mesto, 17 na območju PU Koper in 5 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Sirije (43), Maroka (12) in Afganistana (9).

 

Spletno uredništvo