Opozorilna stavka računovodij v Hitu: BREZ ZBLIŽANJA

Foto: ML

Zaposleni v računovodski službi novogoriške družbe Hit so včeraj opozorilno stavkali. Kot je povedala predsednica Sindikata delavcev v gostinstvu in turizmu Erika Birsa, zahtevajo višje plače in vnovično vrednotenje vseh delovnih mest v sektorju.

Sindikat se je o zahtevah 28 zaposlenih v računovodstvu že dvakrat pogovarjal z vodstvom podjetja, a jim doslej še ni uspelo zbližati stališč.

Pri svojih zahtevah bodo v Hitovi računovodski službi vztrajali. V kolikor ne bo prišlo do dogovora, bodo s stavko nadaljevali v prvem tednu decembra, ko naj bi trajala sedem dni, januarja prihodnje leto pa cel mesec.

Foto: Pixabay

Uprava družbe se je seznanila z zahtevo po vnovičnem vrednotenju vseh delovnih mest v računovodstvu in sindikat pozvala k predstavitvi konkretnih argumentov, ki bi predstavljali podlago za vrednotenje, kot to predvideva podjetniška kolektivna pogodba. Družba bo poskrbela, da bodo poslovni procesi v času napovedanih stavkovnih aktivnosti tekli v skladu z zakonom o stavki, pravijo iz kabineta predsednika uprave Hit Tomaža Repinca.