Onesnaževanje zraka v Podgori: PRAH ZA PREPLAH

Foto: Pixabay

V Podgori v goriški občini je domačin na svojem avtomobilu, ki je bil le pol ure pred tem opran, odkril tanko plast prašnih in lesketajočih se vlaken, ki naj bi tudi lebdela v zraku. O tem je s priloženo fotografijo poročal tudi na Facebooku.

Objava je v Podgori in okolici povzročila pravi preplah in cel val odzivov, zato zadevo preverja tudi okoljska agencija Arpa, poroča Primorski dnevnik. Po navajanju nekaterih tamkajšnjih prebivalcev naj bi se prah dvigoval z dvorišča podjetja, kjer predelujejo industrijske in druge odpadke in ima sedež v podgorski obrtni coni. Oglasil se je tudi občinski odbornik za okolje Francesco Del Sordi in preko spleta pojasnil, da je v Podgoro najprej poslal mestne redarje, v četrtek pa so inšpekcijo opravili strokovnjaki okoljske agencije Arpa in gozdna straža.

Na podlagi prvih ugotovitev, ki jih mora agencija Arpa še dokončno potrditi, naj bi se v sredo dopoldne zgodil izreden dogodek, zaradi katerega se je na območju obrtne cone dvignil oblak prahu. Agencija Arpa zagotavlja, da ima podjetje vsa potrebna dovoljenja za obratovanje in varnostne naprave, zato naj ne bi bilo razlogov za preplah.