Omamljeni vozniki na goriških cestah, pri Vogrskem trčil v zid

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Konec preteklega tedna so imeli novogoriški policisti veliko dela z vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola in (ali) prepovedanih drog.

V petek, nekaj po 21. uri, se je prometna nesreča zgodila na cesti iz Stare Gore proti Vogrskemu. 46-letnega voznika osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo s ceste, tako da je trčil je v zid in ograjo pri hiši. Policisti so mu odredili alkotest, ki je pokazal, da ni vozil pod vplivom alkohola, hitri test za prepovedane droge pa je bil pozitiven. Strokovni pregled je zavrnil. Policisti so ugotovili, da je vozil v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli.

Pod vplivom prepovedanih drog je bil vozil tudi voznik, ki so ga v petek, nekaj pred polnočjo zaustavili v Kromberku; užival je kanabis. Strokovni pregled je zavrnil. Novogoriški prometni policisti so v petek, nekaj pred polnočjo, obravnavali tudi 49-letnega italijanskega voznika. Alkotest je pokazal 0,10 miligrama, bil pa je pozitiven na amfetamine in metamfetamine. Tudi on je strokovni pregled odklonil.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V soboto v nočnem času so novogoriški policisti ustavili voznika iz Italije, ki je napihal kar 1,11 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (2,3 promila). 35-letnemu vozniku iz Italije, ki so ga policisti zaustavili v Novi Gorici, pa je alkotest pokazal 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,56 promila), hitri test na droge pa je pokazal, da je užival tudi kokain. Tudi on je odklonil strokovni pregled.