Okusi ob meji v Gorici: V PRIČAKOVANJU 800.000 OBISKOVALCEV

Foto: FB Gusti di Frontiera

Sinoči se je slovesnostjo na Trgu Sv. Antona uradno začela štiridnevna poulična prireditev Okusi ob meji, na kateri goriška občina pričakuje okrog 800.000 obiskovalcev.

Za varnost na priljubljeni prireditvi bo skrbelo okrog 300 predstavnikov varnostnih organov ter nekaj več kot sto prostovoljcev in zasebnih varnostnikov.

Prerez traku je potekal ob navzočnosti popularne pevke Tish, ki je kasneje tudi zapela in predsednika Dežele FJK Massimiliana Fedrige. Letošnja prireditev bo rekordna, saj bo hrano in pijačo ponujalo kar 413 stojnic iz 54 držav, poroča Primorski dnevnik.

V Crispijevi ulici so slovesno odprli Slovensko vas, v kateri so skupne stojnice slovenskih društev v Italiji, ki ponuja široko ponudbo hrane in pijače ob zvokih ansamblov s slovensko glasbo.

Foto: FB Gusti di Frontiera

Še pred uradnim odprtjem je bila pred madžarsko slaščičarno na Travniku dolga vrsta. Obiskovalci so kupovali kurtoš kolače, ki bodo očitno tudi na letošnji prireditvi zelo priljubljeni, pa čeprav so dražji kot lani. Za vsakega je potrebno odšteti po sedem evrov.