Okusi ob meji? Ne, Okusi Off!

Foto: FB Gusti di Frontiera

V Gorico se konec septembra vrača priljubljena kulinarična prireditev, ki se sicer ne bo imenovala Okusi ob meji, ampak Okusi Off – Gorica začenja spet (Gusti off – Gorizia riparte).

V mestu bodo postavili stojnice iz italijanskih dežel, Slovenije, Avstrije, Francije, Madžarske… Kot je poročal Primorski dnevnik, bo obseg prireditve v primerjavi s preteklimi nekoliko omejen. Ko bodo želeli obiskovalci kaj pojesti, bodo morali obvezno sesti za mizo.

Foto: FB Gusti di Frontiera

Covidne omejitve preprečujejo, da bi praznik lahko izvedli v enakem obsegu kot doslej. Izrednega pomena je, da se rešimo strahu, ki je vplival na nas v tem obdobju pandemije in spet okusimo alternativno obliko Okusov, v pričakovanju, da se lahko znova vrnemo na običajno prireditev,“ pravi odbornica Arianna Bellan, goriški župan Rodolfo Ziberna pa dodaja: „Kljub zelo omejenemu času smo skušali pripraviti tako izvedbo, ki bi ohranila duh Okusov ob meji, istočasno pa bi bila čim bolj varna. Biti moramo zelo pazljivi, a hkrati pogumni in gledati naprej.“