Odstranjevanje plazov na Bovškem: NAD ZADNJA DVA

Foto: Romeo Černuta

Na cesti med Bovcem in Trento je tudi danes težka gradbena mehanizacija. Potem ko je ekipi CPG Kolektor s podizvajalci že sinoči uspelo prebiti še tretji plaz proti Trenti in ustvariti vsaj interventno pot, danes nadaljuje z odstranjevanjem nakopičene snežne gmote v kateri so večje in manjše skale ter veliko lesa, sporoča Regijski štab CZ za severno Primorsko.

Zaradi zemeljskega plazu je za promet še naprej zaprta cesta Libušnje – Vrsno v občini Kobarid. Obvoz je urejen. Po zadnjih informacijah naj bi sanacijo območja začeli jutri dopoldan.

Foto: Aleksander Vončina (Občinski štab CZ Kobarid) – Zemeljski plaz na cesti Libušnje – Vrsno v občini Kobarid

Na Bovškem so se lotili še zadnjih dveh plazov od skupno šestih, ki so v petek in soboto ohromili življenje na Bovškem; proti izviru reke Soče pri Mlinarici in na lokalni cesti od Soče do Vrsnika in zaselka Na Skali. Tam je nekaj domačinov še vedno odrezanih od sveta, je regijskemu štabu CZ za severno Primorsko sporočil poveljnik občinskega štaba CZ Bovec Edi Melinc, ki je že četrti dan vseskozi na terenu.

Foto: Romeo Černuta

Glavna cesta Bovec – Trenta je še vedno zaprta za promet. Za varno uporabo bo potrebno s ceste odstraniti še veliko snežnega nanosa. Plaz na cesti od Bovca do Loga pod Mangartom in Predela je bil včeraj dopoldne dokončno odstranjen.