Odstopil je notranji minister Aleš Hojs: „POLICIJA V SLUŽBI GLOBOKE DRŽAVE“

Foto: gov.si - Aleš Hojs

Notranji minister Aleš Hojs je na novinarski konferenci sporočil, da je premierju Janezu Janši danes ponudil svoj odstop, predsednik vlade pa ga je sprejel.

Odstopil je tudi generalni direktor policije Anton Travner, ki ga je notranji minister Hojs sprejel.

O današnjih hišnih preiskavah glede nakupov opreme Hojs vnaprej ni bil obveščen, danes okoli 8. ure pa ga je namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica obvestil, da NPU izvaja hišne preiskave pri več osebah in na več lokacijah, med drugim tudi pri varovani osebi, ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku. Uro za tem je prejel tudi obvestilo, da je bila ministru za čas hišne preiskave odvzeta prostost, je povedal Aleš Hojs.

Foto: Facebook – Odstopna izjava Aleša Hojsa

“Težko me boste prepričali, da ne gre za politično policijo, da ne gre za to, da policija ni v službi državljanov, ampak v službi globoke države,” pravi Aleš Hojs.

Ne moremo pristati, da delo Policije namesto direktorja usmerja tednik Mladina, usmerjajo jo tudi tisti tožilci, ki so se v preteklosti izkazali kot tisti, ki preganjajo desnico in gre tudi v tem primeru za edino željo, pojasnjuje Hojs in dodaja: “Diskreditirati nas ministre, diskreditirati predsednika vlade in to, kar si nekateri neizmerno želijo, kar je padec te koalicije in ohranitev vseh privilegijev, ki jim jih je, vključno s stranko SD, leta in leta dajala levosredinska koalicija, v kateri je stranka SD vedno sodelovala.”