Odpuščanje delavcev v družbi Mahle iz Šempetra: FLEKSIBILNE PRILAGODITVE

Foto: Mahle group

Družba Mahle iz Šempetra je zaradi koronske krize začasno prilagodila zmogljivosti in med drugim uvedla skrajšan delovni čas. Eden od ukrepov je tudi zmanjšanje števila zaposlenih.

Po navedbah sindikata bo delo izgubilo 26 redno zaposlenih. V vodstvu Mahle verjamejo, da se bo rast družbe nadaljevala, ko bodo gospodarstvo in trgi okrevali in ponovno zaživeli.

V družbi Mahle Electric Drives Slovenija so v odzivu na opozorila sindikata o odpuščanju povedali, da so skladno z rastjo v zadnjih petih letih neprestano povečevali število zaposlenih, skupaj za več kot 500, tako da je trenutno vseh zaposlenih okoli 2.000.

Foto: ML

V vodstvu družbe še navajajo, da so izvedli tudi številne investicije v stroje, opremo, stavbe in v izboljšanje delovnih pogojev, s čimer bodo nadaljevali tudi v prihodnjih letih. Zaradi koronske krize so v družbi uvedli krajši polni delovni čas. „Gre za fleksibilne prilagoditve, ki se usklajujejo s pričakovanji družbe na področju prodaje,” pojasnjujejo v družbi Mahle in dodajajo: „Eden izmed sprejetih ukrepov vključuje tudi manjšo prilagoditev pri številu zaposlenih, kar je bilo, na žalost, v dani situaciji neizbežno. Kljub temu število zaposlenih ostaja visoko in je višje kot na začetku leta 2020.”